От БФС обявиха кога ще се проведе заседанието на Изпълкома

0
izpalkom bfs
Снимка: bfunion.bg
-
-

Заседанието на Изпълнителния комитет на БФС, на което президентът Борислав Михайлов трябва да подаде оставка, ще бъде насрочено за 27 ноември (понеделник). Това обяви пред „Тема Спорт“ вицепрезидентът на централата Михаил Касабов. В момента той е в Индонезия, където се провежда световното първенство за юноши до 17 г. Именно присъствието на Касабов на въпросния форум е отложило сбирката за следващата седмица. Първоначалните намерения на БФС са били Изпълкомът да се събере в четвъртък или петък.

„През следващата седмица президентът на Българския футболен съюз ще свика спешно заседание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на дата за конгрес през следващата година“, гласеше позицията на централата от 18 ноември (събота).

„В Индонезия съм. В неделя се връщам. Изпълкомът мисля, че е обявен за понеделник, така че ще съм там“, лаконичен бе Касабов. Той веднъж вече бе временен президент на БФС през октомври 2019-а – след мача с Англия в София и расисткия скандал, който доведе до първата оставка на Боби Михайлов.

Но когато и да е Изпълкомът – петък или понеделник, на него ще бъде обявена дата за извънреден конгрес на Футболния съюз, който най-вероятно ще се проведе през февруари.

loading...