От Арда поискали преместване на баража! Ето заради кои футболисти

0

Във вторник Спортно-техническата комисия към БФС изненадващо премести баража за Лигата на конференциите. По програма сблъсъкът за определяне на последния ни евроучастник трябваше да се състои в неделя, 11 юни, от 19:00 часа. От централата обаче го издърпаха с един ден по-рано. Мотивът бе: „Във връзка с получени сигнали от клубове, участници в срещите бараж, за футболисти, на които им изтичат договорите на 10 юни и невъзможност да бъдат ползвани след тази дата, за да бъде спазен феърплеят и равнопоставеността на отборите, със съгласието на Нова Броудкастинг груп и БПФЛ се правят промени“.

Оказа се, че сигналът е подаден от Арда. Причината е, че на 10 юни изтичат договорите за преотстъпване на крилото Ел Мами Тетах и нападателя Ласана Ндиайе. Първият е под наем от турския Аланияспор, а вторият – от ЦСКА Москва.

„Ние знаехме кога ще е баражът. Има футболисти, на които договорите изтичаха на 10-и. Това щеше да създаде проблем. И да не можем да използваме преотстъпените на 11-и“, коментираха от клуба, цитирани от „Тема спорт“.