Още ли имаме шанс за Мондиал 2030? Испания и Португалия с обща кандидатура

3
evro 2018 mondial 2030

Испания и Португалия обсъждат възможността да подадат документи за съвместна кандидатура на Световното първенство през 2030-а година, съобщи пресслужбата на Испанската федерация по футбол.

Също така се уточнява, че представители на двете страни са провели редица срещи, след което е започнал задълбочен анализ на всичко около заявката.

Правителствата на двете страни са достатъчно добре информирани за общата заявка и са наясно какво предстои по темата.

По-рано през тази година съвместна кандидатура за Мондиал 2030 обявиха, че ще издигнат Уругвай, Парагвай, Аржентина и Чили, както и Мароко.

Също така има ясна кандидатура и от Балканските страни България, Сърбия, Гърция и Румъния.

Испания вече е била домакин на Световно първенство и това стана през 1982-а година, а Португалия прие Европейското първенство през 2004-а година. Испания също така прие Олимпийски игри през 1992-а година чрез Барселона, а след това също издигна кандидатура на Мадрид, но тя не беше успешна. Световното през 2022-а година е в Катар, а това през 2026-а или първото с 48 отбора, е дадено на САЩ, Канада и Мексико в съвместна кандидатура.

нови стари най-гласувани
Известие от
азis
Гост
азis

Нямаме шанс за световно

азis
Гост
азis

Нямаме шанс

петър
Гост
петър

Абсолютно никакъв шанс. Двете страни могат да организират първенството още утре а не да чакат 2030.Имат невероятни нови и модерни стадиони. България след 200 години няма да има такива. По добре да не се напъва Крадлев за да не скъса никое копче на ризата