Още една треньорска оставка в Трета лига

0
-
-

Наставникът на Оборище Кириякос Георгиу напусна тима след края на сезона. Специалистът бе начело на клуба от края на 2020 и постигна отлични резултати в Панагюрище.

Ето и емоционалната позиция на Георгиу:

„След като през 2015 година станах шампион с „Оборище”, през декември 2020 г. се завърнах отново в клуба, след дълги разговори с г-н Илия Анчев. Знаехме, още отначало, че ситуацията е нестабилна и щеше да е много трудно. Успяхме да постигнем целите си във всеки един сезон, играейки честно и коректно. Привлякохме млади състезатели, дадохме възможност на 19 местни футболисти да покажат своя потенциал, създадохме традиции, организирахме детски турнир и пет благотворителни каузи в града. Подготвихме и наложихме Кристиян Димитров, юноша на собствената ни школа, като основна и важна фигура на отбора. Подготвихме един национален състезател, изпратихме 6 футболисти на по-високо ниво и поставихме няколко рекорда – 10 поредни победи, 14 мача без загуба, 18 месеца без загуба на „Орчо Войвода”. Опитните ни футболисти постигнаха най-резултатния си период в кариерата си под мое ръководство. След решението на г-н Анчев да се оттегли от управлението на клуба, проведох няколко разговора с него в опит да го разубедя. За съжаление разбрах, че решението му е крайно. Искам да изкажа своята благодарност на г-н Илия Анчев, който за мен е най-коректният и най-точният президент, с когото съм работил досега. Усещах подкрепата му през цялото време. През тези години ние доказахме, че без всеки може! Не може обаче с всеки! Затова, след като г-н Анчев няма да е в управлението на клуба, аз също не мога да остана в любимия ми „Оборище”. Тръгвам си от „Орчо Войвода” като треньора, останал начело на отбора най-дълго време, постигайки и най-много победи за тези две години и половина. Разделям се с клуба с болка, но и с гордост от свършената работа, с много щастливи спомени, с няколко урока и с безценен опит. „Оборище” ме направи по-добър треньор!

Благодаря на кмета на Община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник кмета г-жа Галина Матанова. Благодаря на спонсорите ни „Асарел Медет”АД и „Бунай” АД, защото времената станаха трудни за футбол и без финанси не можеш да постигнеш мечтите си. Благодаря на всичките мои футболисти, с които преминахме през целия този период. Те са разкошни и имат бъдеще! Благодаря на онези фенове, които идваха на тренировки, на мачовете и ни даваха тяхната вяра и подкрепа – към мен и моите момчета. Благодаря на моя щаб – Ненко Наплатанов и Иван Христосков, защото те винаги са си вършили работата отговорно и ефективно. Благодаря и на медиите, които правеха публично достояние нашите постижения. Едно огромно благодаря на човека, изградил „Оборище” като стабилен, организиран и водещ отбор, на моя президент и мой приятел г-н Илия Анчев! „Оборище” е една голяма и важна част от моят живот. Доскоро виждане по терените, приятели!

Кириякос Георгиу 09.06.2023“