Още един тенис турнир в Белград приключва с бум на COVID-19!

0

Още един тенис турнир в Сърбия стана разпространител на коронавирус. Надпреварата, организирана от Янко Типсаревич, е на път да бъде прекратена. Няколко тенисисти са заразени с COVID-19, информира местното издание „Телеграф“.
Няколко мача от турнира, които трябваше да се играят в четвъртък, бяха отменени, но тогава Типсаревич обяви, че няма намерение да прекратява турнира. Сега обаче най-вероятно това ще се случи.
Българските национали за Купа Дейвис Александър Лазаров и Димитър Кузманов участваха на турнира, който се провежда в Белград.
Новината за заразени тенисисти не е изненада, тъй като благотворителната верига „Adria Tour“ на Новак Джокович беше прекратена, след като четирима от най-добрите играчи в света пипнаха коронавирус.
Това са Григор Димитров, Джокович, Виктор Троицки и Борна Чорич. Заразени са треньорът на Грижо Крис Гро и физиотерапевтът на българина Алгис Христов. С положителни тестове са хърватската легенда Горан Иванишевич, който е треньор на Джокера, съпругата на Ноле Йелена и кондиционният му треньор Марко Паники, както и бременната съпруга на Троицки – Александра.