Олимпийски шампион се разведе заради онлайн тормоз

0
iudzuru haniu
-
-

Японската звезда във фигурното пързаляне Юдзуру Ханю, който прекрати кариерата си през миналата година, беше принуден да се разведе заради непрекъснат онлайн тормоз и преследване на съпругата му и на нейните роднини. В профила си в Туитър той подчерта, че дълго време съпругата му, нейните роднини и приятели са били подложени на онлайн тормоз от трети страни, както и на постоянно преследване от страна на журналисти. Заради това съпругата на фигуриста практически спряла да напуска къщата им.

„И след като осъзнах, че всичко това може да продължи, реших да се разведа. Искам тя да е щастлива и да няма никакви ограничения в ежедневието“, написа Ханю.

Фигуристът иска „с цялото си сърце“ да спре всяко преследване на бившата му съпруга и нейните роднини.

Ханю обяви официално брака си на 4 август, но не разкри самоличността на партньорката си, която според него не е знаменитост.

28-годишният японец спечели два златни олимпийски медала в Сочи 2014 и в Пьончан 2018. Има и две титли от световни първенства. Миналата година той се оттегли от състезателното фигурно пързаляне след четвърто място на Зимните игри в Пекин, пропускайки да вземе трето поредно олимпийско злато./ „Мач Телеграф“

loading...