Олимпийски медалисти, генерали и адмирали, надъхаха националите ни по таекуондо преди Световното

Taekwondo lager
-

Националният отбор по таекуондо, който провежда своя последен лагер на българска земя преди световното първенство в Баку, бе посетен от доста сериозна делегация.

Начело бе легендата на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев, който е участник на шест олимпиади и спечелил 4 медала за България, щангистът Благой Благоев, спечелил сребърен медал на игрите в Москва, легендарният футболист на Черно море Божил Колев, кметът на Аспарухово Ивайло Маринов, проф. Ара Капрелян, консулът на България в Република Сао Томе и Принсипи Васил Червенков, както и още генерали, и адмирали. Те бяха посрещнати от президента на родната федерация Слави Бинев и националният треньор Фарзад Золхадри.

Поводът за визитата на това съзвездие от спортисти, прославили България, бе предстоящото световно първенство по таекуондо, което ще се проведе в Баку от 29 май до 4 юни.

Всеки един от тях сподели на нашите таекуондисти, какво е усещането да чуеш химна на България, когато си на почетната стълбичка на медалистите. Легендата Йордан Йовчев пожела успех на всички наши състезатели, след което изгледа открита тренировка на националния отбор.

Преди подготовката в Спорт Палас във Варна, нашите национали бяха на десет дневен лагер в Йордания, където провеждаха съвместни тренировки с таекуондисти от Мароко, Ирландия, Бразилия. Плътно до отбора бе и шефът на федерацията Слави Бинев, който проведе и поредица от важни работни срещи.

На 25 май българският отбор лети за Баку, където ще направи последен лагер преди старта на световното, заедно с представители на Китай, Казахстан, Узбекистан и Азербайджан. България ще бъде представена от 12 състезатели при мъжете и жените.