Олимпийска шампионка става почетен гражданин на Добрич

0
Снимка: БОК, Костадин Андонов - StartPhoto

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева и нейният първи треньор Стефан Петков ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Добрич“ за 2021 година. Това стана ясно по време на посрещането на Златното ни момиче в Община Добрич по покана на кмета Йордан Йорданов и областния управител Васил Карапанчев.
Ден преди Стойка да се прибере в родния град, в деловодството на Общината бе внесено официално предложение от президента на спортен клуб бокс „Добрич“ Радослав Йорданов.
В предложението той посочва, че Стойка Кръстева изпълни сърцата на всички българи с признателност и благодарност, обедини ни пред издигнатия български трибагреник и звуците на българския химн, достигайки олимпийския връх – златен медал на Олимпиадата в Токио.

Самата Стойка Кръстева пък днес внесе лично предложението с почетното звание да бъде удостоен и нейният първи треньор.Стефан Петков има двама състезатели, които са участвали на Олимпийски игри. Преди Стойка Кръстева честта на Добрич и България под петте олимпийски кръга защитава Юлиян Строгов. Любопитно е, че и двамата са взели участие на две Олимпиади – Строгов в Барселона (1992) и Атланта (1996), а Стойка – в Лондон (2012) и Токио (2020).
„Абсолютно единодушно всички сме се обединили около номинацията – Вие, и Вашият треньор, да бъдете удостоени със званието „Почетен гражданин“ на нашия град, обяви кметът Йордан Йорданов.

Областният управител Васил Карапанчев връчи на Олимпийската шампионка грамота, като й пожела още много бъдещи успехи.

Лек автомобил за олимпийската ни шампионка в каратето

 

loading...
предишна статияОтварят се неподозирани врати пред Лудогорец! „Орлите“ с голям шанс за мачове напролет
Следваща статияОт 14 – до 150 лв. за ЦСКА-София – Виктория Пилзен