ОКОНЧАТЕЛНО: Взимат лиценза на Витоша, не спазиха ултиматум!

0

Витоша (Бистрица) ще се сбогува скоро с лиценза си и ще бъде изваден от Втора лига. Това стана ясно вчера, след като ръководството на „тигрите“ не изпълни ултиматума на БФС да картотекира поне четирима професионални футболисти, който изтече вчера в 16,00 часа. В резултат на това от СТК отмениха предстоящата среща на Витоша с
Нефтохимик от Втора лига и отделно дадоха клуба от Бистрица на лицензионната комисия, която по всичко личи ще отнеме разрешението на клуба да играе професионален футбол.

„В дадения от СТК при БФС срок, Витоша (Бистрица) не регистрира необходимия минимален брой футболисти с професионален договор. Поради неизпълнение на чл.20, ал. 1, т.1, буква з/ т. 6 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021, срещата от 9-ти кръг на Втора лига между отборите на Витоша (Бистрица) и Нефтохимик няма да се играе. СТК при БФС сезира Лицензионната комисия при БФС за вземане на решение по компетентност“, се казва в официално съобщение, публикувано на сайта на централата.

Отделно Витоша ще загуби служебно и срещата за Купата на България с Черноморец (Балчик), която трябваше да се играе вчера, но беше отменена.

loading...
ИЗТОЧНИК"Мач Телеграф"
предишна статияЛудогорец 3 пъти по-скъп от Динамо
Следваща статияТурски гранд чака ас на Левски в Истанбул (ВИДЕО)