Около 200 състезатели по спортни танци ще участват на турнир за купа „Шумен“

0
00749797

Около 200 състезатели по спортни танци ще вземат участие в 18-тия открит републикански турнир по спортни танци за Купа „Шумен“, който ще се състои на 14 октомври в залата „Арена Шумен“. Това съобщи на пресконференция директорът на Младежкия дом в областния град Румена Андреева.

За поредна година, подобно на много състезания в Европа, турнирът в Шумен предоставя възможност в надпреварата да участват начинаещи и некартотекирани в клубовете по спортни танци в страната момичета и двойки. Целта е да се популяризират спортните танци и да се насърчи участието на млади и без опит участници в състезания, каза пред репортер на БТА Андреева.

Останалите участници ще се съревновават в различни класове и възрастови групи. За първи път на турнира ще има състезание за танцови формации, отбеляза Андреева.

Състезанията в залата „Арена Шумен“ ще започнат в 11.30 часа. Първата част на надпреварата е за некартотикираните двойки и момичета. Следват състезанията за танцовите формации и за останалите участници, в различните класове. Четвъртата и последна част от надпреварата ще бъде за Купа „Шумен“. Награждаването на победителите ще се състои в залата в 20.00 часа.

Организатори на турнира са Българската федерация по спортни танци, Общинският младежки дом в Шумен, местният клуб по спортни танци „Фея- данс“ и общинската администрация в областния град.