Огромна промяна в „червените“ планове

0
Снимка: cska.bg

Ръководството на ЦСКА-София е променило първоначалните си планове относно зимната подготовка на тима, съобщава „Тема Спорт“. До скоро идеята бе армейците да заминат за Марбея, Испания, където провеждаха лагерите си в прекъсванията на шампионата в 4 от последните 5 сезона. Не го сториха единствено в предишната кампания заради ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус. Тогава те се подготвяха в Анталия, Турция. Ръководните фактори на „Армията“ останали доволни от условията, които предлага курортът в южната ни съседка, и то за значително по-ниска цена от исканата в Испания. Затова и в крайна сметка е било взето решението за втори пореден сезон тимът да проведе своя лагер именно на Югоизток.

Стойчо Младенов ще събере своите футболисти за медицински тестове на 6 и 7 януари и веднага след това отборът заминава за Анталия. Очаква се армейците да проведат най-много една тренировка на родна земя. Лагерът ще продължи необичайно дълго спрямо последните сезони. Червените ще се приберат в София чак в първите дни на февруари, което ще значи, че ще прекарат 25 дни в южната ни съседка. Те ще изиграят и няколко контролни срещи. На подобен подход ще заложат и от вечния съперник Левски, като сините заминават за Анталия на 5 януари и ще останат в курорта един месец с кратки прекъсвания.

След като се приберат в София, армейците ще продължат подготовката си на тренировъчната база в Панчарево и ще изиграят една или две контроли, в които влиза и официалното представяне на тима. Припомняме, че пролетта на ЦСКА ще започне една седмица по-рано спрямо тази на повечето тимове в Първа лига. На 12 или 13 февруари армейците ще гостуват на Локомотив София в отложена среща от четвъртия кръг на шампионата.