Обвиненият в палеж на полицейски бус на протеста на БФС: Удряха ме с палки и с кубинки

0
protest bfs
-
-

29-годишният Стефан Шикеров е мъжът, арестуван и обвинен за палежа на полицейски бус в нощта на футболния протест срещу БФС в София. Софийският апелативен съд постанови вчера той да остане под домашен арест.

Пред съда младият мъж заяви, че при ареста е бит с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше представено и медицинско за травмите – бил е прегледан от лекар в ареста и са установени травми от побой.

Шикеров вече е в дома си и се съгласи да говори пред bTV. Той все още няма електронна гривна, каквато трябва да му сложат, за да го контролират дали спазва мярката „домашен арест“.

„Съпругата ми имаше рожден ден и просто реших да изляза, за да я изненадам за рождения ден. И просто попаднах в тълпа протестиращи откъдето преминах. Реших да позвъня на моята съпруга, защото не знам много добре София. Исках да ме ориентира откъде да мина, за да хвана метрото. По време на разговора с моята съпруга – изискали сме разпечатка от оператора, за да се види от колко до колко часа сме говорили – тя ме упътваше откъде да мина… На бул. „Левски“ видях група полицаи и изчакахме сигнал да преминем през самия път. Един служител на реда посочи с ръка да преминаваме. Мен изведнъж ме спря за проверка – за документи за самоличност. Аз най-учтиво отидох при него, бръкнах в джоба, за да си извадя документите и оттам ме бутна между още около 10 души и се започна зверски побой“.

Младият мъж казва, че дори не иска да си спомня за преживяното в този момент. Твърди, че са го били поне 7 униформени, удряли го с палки и с кубинки. Съдебен лекар е установил, че има разкъсан мускул в областта на таза и увреждане на слуха.

Стефани Шикеров е категоричен, че няма нищо с общо с палежа на буса, за който го обвиняват. Твърди, че има записи от камери и свидетели, които потвърждават, че не той е запалил буса.