Няма такова чудо като Левски! Директори, треньори и футболисти показаха защо е повече от клуб със световен прецедент

1
pavel kolev petar hubchev georgi donkov

В Левски изразът, че това е повече от клуб придобива все по-голямо и по-голямо покритие. Вкупом футболисти, треньори и директори са направили нещо непонятно за родните ширини, а най-вероятно са сътворили и световен прецедент. Павел Колев, Петър Хубчев и помощниците му са се отказали от заплатите си, за да облекчат тежкото финансово състояние на клуба, разкри изпълнителният директор на „сините“. Без заплати ще работят и останалите служители в клуба, докато обстановката не се нормализира. Футболистите пък играят без премии от ноември, когато вече се е знаело, че сините могат да имат финансови затруднения. Предложението за това е дошло от самите тях.

„Изказването на Венцеслав Стефанов е дребнотемие и е нелепо да го коментираме точно днес. То е типично за него. Не смятам да му отговарям. Не е разкрил нищо от кухнята на клуба, защото няма нищо вярно.

Ако някой се направи, че не е чул или не е разбрал това, което ще кажа, той е кръгъл идиот или цели нещо друго. Ще го кажа – нито една стотинка от даренията няма да отиде за плащане на заплати, а само по сметката на НАП. Единствената причина, поради която не публикуваме имената на всеки отделен дарител, са изискванията на закона за личните данни. Хората не трябва да имат съмнение. Очевидно това се цели. Очевидно това, което се случи в събота, доведе и до активизацията на определени лица, които обичат да шестват в медиите.

На първо място моята заплата не е цитираната от Венцеслав Стефанов, а поне три пъти по-малка. И второ, още януари съм се отказал от нея. Това е морален акт. Докато всички треньори и служители не си получат заплатите, аз нямам морално право да я получа.

Не съм единствен. И други хора са го направили. Треньорите се отказаха от заплатите. Футболистите не получават премии от ноември. Те дойдоха при мен и доброволно го направиха, когато се разбра, че можем да имаме проблеми.

Прочетох някъде, че Спиърингс взима 30 000 евро? Това са глупости. Не сме подписвали с Ивайло Петков договори за такава сума. Ясно е какво се цели: че Левски е разполагал с неоправдано много пари и са харчени некомпетентно. Тази дезинформация цели абсолютно съзнателно да откаже хората да не помагат, но те продължават да го правят.

Най-скъпо платеният футболист е подписал с клуба много преди нас. Няма да кажа кой е той, но новите дори не се доближават до него“, разясни Павел Колев.

0 0 vote
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
гонсо
гонсо
3 месеци по-рано

отказал се е само Колев , футболистите взимат по 50 000 лв заплата много им дреме за премиите , събирайте идиииоти пррооости за да им плащате заплатите , като колев са още 10 човека на заплата по 10-15 000 …какво е направил колев та да зима 22 000 лв заплата ??? знаете ли колко са 22 000 лв заплата ??