Няма край! Нов ръкопашен бой на БГ мач!

0
nesebar septemvri (48)

Футболната среща между „Заря“(Тодор Икономово) и „Мълния“(Климент) от VIII кръг от първенството в Северна областна група „Шумен“ се очакваше с голям интерес. Домакините от село Тодор Икономово са лидери в групата, докато гостите от „Мълния“(Климент) са миналогодишни първенци. Двубоите между тези два отбора преминават винаги доста оспорвано, независимо къде се играят. Хубавото време за края на месец октомври в неделя предразположи състезателите на двата отбора за бърз и хубав мач, наблюдаван от близо хиляда любители на футболната игра. И той, двубоят стана. С много движение по футболния терен двата отбора положиха големи усилия за да спечелят мача, но пропуските на нападателите и пред двете врати оставиха нулевото равенство до края.

След последния съдийски сигнал на футболния терен и около него се разиграха доста срамни сцени с участието на любителите на футболната игра от село Тодор Икономово. Състезатели на гостуващия отбор бяха жестоко малтретирани, като в мелето до футболния терен пострада капитанът Межнун Наим. Екзалтираната публика от село Тодор Икономово нахлу и в стаята на гостите, като в бъркотията и ръкопашният бой между футболните хулигани и състезателите беше счупено стъклото от прозореца на стаята на гостите,пише Sportal.bg.

В стълкновението между публика и състезатели в стаята на гостите едва жестоко не пострада Фатих Фаик, върху когото падна и стъклото от счупения прозорец. Наложи се да се потърси помощ и от служители на РПУ-Каолиново и Нови пазар, които да озаптят екзалтираната публика – готова да линчува състезателите на гостуващия отбор. Срамните сцени около съблекалнята в село Тодор Икономово продължиха до идването на патрулните полицейски коли и служители от жандармерията, които овладяха ситуацията на място.

Потърсихме мнението на Областният съвет на БФС-Шумен за създадената ненормална обстановка на стадиона в село Тодор Икономово след гостуването на „Мълния“(Климент).

Футболната централа в Шумен в законоустановеният срок ще разгледа създадената ненормална обстановка след завършването на мача в село Тодор Икономово. Ще бъдат разгледани докладите на длъжностните лица, ще се вземе становището на ФК“Заря“(Тодор Икономово) и ФК“Мълния“(Климент), както и на полицията в Каолиново. Ще последват сурови наказания за ФК“Заря“(Тодор Икономово) като ще се приложи в пълна сила Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2023/2024 и Дисциплинарният правилник.

Бивш капитан на Пирин избухна с 4 гола за новия Спортист!