Новите на „Герена“ с 35% доверие

0
milan miqtovich 1
Снимка: levski.bg

Левски изигра вече девет официални мача от началото на сезона и изглежда е назрял моментът за някакви по-сериозни впечатления и оценки не само на отбора като цяло, а и по-конкретно на новите футболисти. За начало отново трябва да припомним, че селекцията още не е завършила по думите на старши треньора Петър Хубчев, а и на новия спортен директор Ивайло Петков. Това е и първият сериозен минус и първият параграф, по който всички, които се занимават с този процес, търпят критика.
Постоянна практика е селекцията в Левски да закъснява, а явно и при Петър Хубчев това не се променя. Не се променя и обяснението, което си е все така стандартно. А то се изразява горе-долу в този дух: „Този път няма да бързаме с новите, за да не сбъркам“. Цитат, който само от Георги Иванов докато беше ръководител в Левски, сме го чували десетки пъти. Като прибавим и останалите ръководители, от които сме го чували, цифрата с повторенията на тези изречения набъбва до около 100. И всеки път става едно и също. Хем селекцията се бави, хем и грешките в нея са много. А по нищо не изглежда, че този път ще бъде различно. Самият Хубчев вече публично разкритикува един от новите – Насиру Мохамед, след мача срещу АЕК в Кипър. „Не съм доволен от представянето на Мохамед, поне основни неща трябва да знае“, заяви треньорът на Левски, а оттогава той е записал само 8 минути със синята фланелка…

Отделно трябва да отбележим, че почти всички от осемте нови попълнения на Левски за момента са резерви. От началото на сезона те са играли в 35% процента от възможните минути. Твърд титуляр е единствено вратарят Милан Миятович. Той игра във всичките 9 официални мача по 90 минути. Справи се прилично, като за момента е сбъркал по-сериозно само при третия гол в Ларнака. Като твърд титуляр започна и Янис Каргас, но пък той пропусна два от последните три мача на отбора. Гъркът беше колеблив и в подготовката, и в официалните мачове. По-скоро той няма да бъде титуляр, когато Холмар Ейолфсон се завърне. Исландецът е професор по футбол в сравнение с другите трима, които играят на поста централен защитник и вероятно Рейш и Каргас ще спорят за мястото до него.

От останалите нови всички дотук са резерви. За Дени Алар и Франко Мазурек – Петър Хубчев обясни, че още не са готови да изкарат цял мач. И двамата нямат нито един пълен двубой. Здравко Димитров е твърда резерва, а Асен Чандъров има една минута на терена и доста по-дълго изказване пред медиите след дебюта си.

При отбелязването на головете приносът на новите е 21,43%. Те са вкарали три попадения от общо 14 за отбора в първенството и евротурнирите. От тези три гола единственият, от който миришеше на класа и индивидуално майсторство, беше този на Дени Алар срещу Ружомберок, който се разписа след хубаво воле и добър пас на Хали Тиам. Попаденията на Робърта срещу Царско село и на Мазурек срещу Берое бяха подаръци на противниците.

Отново правим уговорката, че за крайни оценки е рано, а моментът е за първоначални такива. Все още има вариант някои от новите, когато най-после станат готови, да покажат класата, за която се предполага, че са били взети на „Герена“. Но пък доста по-вероятно изглежда забавянето на селекцията да не помогне за избягване на грешките в нея. Очертава се и това лято да има такива.

Оставете коментар

avatar
2000
  Абонирай се  
Известие от