Новият стадион на ЦСКА-София в застой заради 400 възражения

0
balgarska armiq proekt2

Плановете на ЦСКА-София за изграждането на нов стадион в момента са в застой, но не по вина на клуба. Столична община разглежда около 400 възражения по проекта за развитие на Борисовата градина, който касае пряко и „червените“. При настоящия план не могат да се правят значителни подобрения по съоръжението.

Самият клуб също пусна жалба до общината и се надява проектът да бъде коригиран, за да позволи цялостна реконструкция на „Българска армия“, съобщава вестник „Тема Спорт“. Кога обаче това ще се случи е неясно заради големия брой възражения. Застой има и около прословутите активи на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД.

Съдът още не се е произнесъл как ще се процедира, след като имотите край Бяла бяха обявени за собственост на фирма „Камеко“. На „Армията“ очакват или приспадане на стойността на земите от платените 8 милиона лева, или организиране на нов търг.

„Очакваме решението на съда. Сами разбирате, че и ние не сме доволни 10 месеца, след като платихме, още да не е ясно какво ще получим насреща и кога“, коментира адвокатът на клуба Станислав Трендафилов пред вестника.