Нови проблеми за Барса! Голям шеф си тръгна по средата на сезона!

0
barselona 2022

Вицепрезидентът по финансовите въпроси на Барселона Едуард Ромеу се оттегли от поста си по средата на сезона, като посочи професионални причини за решението си.

Ромеу стана последният от поредицата оставки на директори и изпълнителни директори, откакто президентът Жоан Лапорта беше избран за президент преди три години. Неговото напускане идва и на фона на продължаващите икономически проблеми в каталунския клуб и при оставащи само три месеца до приключването на финансовата година.

Финансовото състояние на Барса се подобри при управлението на Ромеу, но въпреки съкращенията и увеличаването на приходите, те все още надвишават с около 200 млн. евро наложения от Ла Лига годишен лимит за разходи от 204 млн. евро.

Освен това те се борят да изпълнят заложените в бюджета приходи за сезон 2023-24, които са определени на 859 млн. евро и трябва да бъдат постигнати до 30-ти юни.

Ромеу, който заяви, че оставката му се дължи на „несъвместимост“ с нови професионални ангажименти, изигра ключова роля в президентството на Лапорта. Той помогна за осигуряването на необходимите гаранти, за да може Лапорта да поеме тази роля.