Нови мерки срещу коронавируса у нас: Преустановяват спортните мероприятия! Ето какво става с фубтола

0

Тази сутрин началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски обяви нови мерки, които ще предприеме Кризисният щаб за борба с коронавируса. Сред решенията попаднаха и някои разпоредби, които засягат провежданията на спортни мероприятия в България. Предписанията са за спиране на голяма част от събитията.

“Провеждането на спортните мероприятия се преустановява. При невъзможност за препланиране и отлагане спортните прояви се провеждат без публика. Това е свързано с квалификационни срещи, международни и така нататък. Имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски мероприятия. Разбирате какви са мащабите, когато говорим за “спортни мероприятия”, това са големи струпвания на маси от хора”, каза ген. Мутафчийски.

Проверка на колегите от „Спортал“ установи, че към момента първенствата на efbet Лига и Втора лига продължават провеждането си без публика до второ нареждане. Трета спира, както и всички юношески и детски шампионати са преустановени също до второ нареждане. Голяма част от формациите на школите на клубовете са разпуснати и не се провеждат тренировки.

Ген. Мутафчийски добави, че предстоят спортни събития в програмата на Лятната олимпиада в Токио и има международни отбори, които трябва да пристигнат у нас от рискови страни. Те ще трябва да са преминали 14-дневния срок на карантина.