Нова порция бисери на Пената! Този път достигна нови измерения

0
-
-

БЛИЦ Спорт се свърза с легендарния Димитър Пенев във връзка с националния отбор България, на който му предстои най-важната среща от години насам срещу Словения тази вечер. Стратега от Мировяне обаче не бе словоохотлив и нарече повечето ни въпроси глупави. Разговорът с него протече ето така, а думите на Пената изобщо не са редактирани от нас – те са напълно автентични…

– Здравейте, г-н Пенев! Търсим ви от агенция БЛИЦ  във връзка с националния отбор на България, който ще играе важна среща със Словения от Лигата на нациите. Удобно ли е да Ви зададем няколко въпроса?
– Обаждате се от един таблет!?  Къде сега, по това време така (б.р. около 16:00 часа следобед)? Агентите по-късно приемат (смее се). Кажи си първо въпросите, да видя дали ще бъда съгласен.

– Гледахте ли мача на България с Кипър, който завърши при 1:1?
– Тоя въпрос го отхвърли. Това е глупав въпрос, гледахте ли мача… Трябва да ми задавате въпроси.

– Какво според вас не достигна на „трикольорите“, за да спечелят в Кипър?
– Ако съм треньор, ще отговоря. Има си ръководство и треньор сега. Аз как да отговарям?

– Да, но аз ви питам за вашата гледна точка.
– Това си е за мене, за себе си.

– Според вас усети ли се липсата на Пламен Илиев и Кирил Десподов, които не играха заради контузии?
– Тва си е за в играта. Аз не мога да ги коментирам тези неща. Аз мога да се радвам, когато победиме, когато играеме добре – тогава. Тези въпроси не са към мене.

– Играха ли добре националите според вас? 
– Ето сега. Слушайте добре, за да ви отговоря на тези въпроси. Не са удобни въпросите да ми задавате.

На въпрос: „Ощети ли ни съдията срещу Кипър (б.р. – националите претендираха за 2 неотсъдени дузпи)?“, легендата на ЦСКА отговори с доста повишен тон и по следния начин: „Ама не мога да коментирам тези неща, бе. Аз не съм в състава да коментирам тези неща. Как може такива работи. За първи път слушам такива въпроси“.

Срещата между България и Словения, която е от турнира Лигата на нациите, започва в 21:45 часа на стадион „Васил Левски“.

loading...