Нова издънка на Арда

0
arda
Снимка: fcarda.bg

Арда не можа да победи Пирин като домакин и задълбочи признаците на криза в отбора. Днешната среща в Кърджали завърши наравно 0:0.

В 8-ата Пирин създаде първата опасност пред една от двете врати. Юго Комано комбинира с Данило Полонски, чийто удар не затрудни Анатолий Господинов.

Арда постепенно взе инициативата и започна да напада все по-настървено. Пет минути по-късно късметът покри гостите. Иван Тилев центрира от корнер. Пламен Крачунов засече, но в левия страничен стълб на вратата, пазена от Максим Ковальов.

Четвърт час след началото удар на Ел Мами Тетах от сериозна дистанция профуча заплашително над целта.

В средата на първата част „орлетата“ организираха хубава атака. Андрей Йорданов центрира право в ръцете на Господинов.

До 30-ата минута Арда направи два огромни пропуска. В 26-ата Иван Тилев беше изведен отдясно. Той намери Тонислав Йорданов на чиста позиция, но ударът на тарана от вратарското поле излезе в аут.

Малко по-късно отново Йорданов направи голям пропуск. Станислав Иванов подаде към Лъчезар Котев. Капитанът на Арда пропусна елегантно, а Тонислав Йорданов шутира, без да се бави. Отново обаче в аут.

Пет минути преди почивката домакинските фенове замръзнаха. Юго Комано беше изведен зад защитата на „небесносините“. Той финтира Джелал Хюсеинов и стреля, но топката се търкулна покрай десния страничен стълб на вратата на Арда.

В началото на втората част Станислав Иванов се измъкна от защитник и от аутлинията отправи прострелно центриране по земя. Със сетни усилия Ковальов успя да избие, преди да бъде нанесен удар.

В 54-тата минута Иван Тилев опита да изненада Ковальов с директно изпълнение от пряк свободен удар и го стори. Вратарят на Пирин все пак успя да избие в ъглов удар.

Натискът на Арда продължаваше, но без резултат. В 69-ата минута Станислав Иванов овладя в

Четвърт час преди изтичането на редовното време Арда организира стойностна атака. Последва центриране в наказателното поле. Тонислав Йорданов отклони с глава, без да затрудни Ковальов.

В 84-тата минута Борислав Цонев си освободи пространство за изстрел и отправи тежък такъв от далечно разстояние. Ковальов се беше позиционирал добре и успя да боксира.