Николай Жечев: Трябва да затвърдим първото място от миналия сезон и да докажем, че сме най-добрият отбор!

0

Старши треньорът на Несебър Николай Жечев даде интервю пред клубния сайт на Несебър след победата над Карнобат с 3:1 през уикенда. Ето какво каза наставникът:

-Господин Жечев, доволен ли сте от победата над Карнобат?
-Подготвихме се много сериозно за двубоя, защото преди това направихме равенство 1:1 срещу Атлетик (Куклен) и за нас победата бе задължителна. Исках да не се подценява отборът на Карнобат, защото срещу него по принцип играем трудно. Радвам се, че спечелихме, въпреки че през първото полувреме не показахме това, което тренирахме. Като обобщение мога да кажа, че съм доволен, но момчетата могат много повече, може би леко подцениха противника.

-Поведохте с два ранни гола още през първото полувреме, няма как да не сте доволен от реакцията на футболистите?
-Разбира се, вкарахме ранни два гола още до 18-ата минута, с които на полувремето водехме с 2:0. След това обаче гостите от Карнобат върнаха интригата. Направих някои вътрешни промени около 60-ата минута, които дадоха резултат. След тях създадохме доста голови положения, отбелязахме трето попадение и спокойно спечелихме. Но след тези промени отборът заигра на доста добро ниво…

-В какво състояние са трайно контузените футболисти?
-Знаете, че отсъстват четирима. Кристиян Парашкевов и вратарят ни Пламен Колев са със скъсани кръстни връзки и ще отсъстват минимум шест месеца. Валентин Сливов започна да тренира и може би след около 20 дни ще бъде готов, докато при Михаил Георгиев нещата все още не напълно ясни относно очакваното време за завръщане на терена. Има вероятност да бъде възстановен с инжекции, но не искаме да избързваме.

-Каква е целта ви този сезон, ще гоните ли отново първо място?
-Всички си спечелихме правото през миналия сезон да играем във Втора лига, завършвайки на първо място в Югоизточната Трета лига. Моето мнение е, че този сезон отново трябва да затвърдим това първо място и да докажем, че сме най-добрият отбор в нашата група. Докъде ще стигнем и какво ще се получи, времето ще покаже, тепърва започва сезонът.

-От кои отбори очаквате конкуренция този сезон?
-И тази година шампионатът при нас ще бъде много интересен и смея да твърдя, че нашата група е изключително силна и конкурентна. Спартак Пловдив направи доста добър отбор, Саяна също има амбиции. Към тях добавям Загорец (Нова Загора), Созопол, който се върна от Втора лига, но винаги е бил с много високи амбиции, Розова долина (Казанлък). Виждате колко много отбори имат страхотен потенциал.

-Какво ще обещаете на феновете?
-Искам да им благодаря, че ни подкрепят във всеки мач, както и през целия минал сезон – те бяха неотлъчно до нас. Ще се постараем и ще дадем всичко от себе си – ние треньорите, както и футболистите, да ги зарадваме с още победи и хубав футбол.

-На последния мач с Карнобат феновете можеха да помогнат на трайно контузените, купувайки си билети с благотворителна цел.
-Много благодаря на всеки, който е помогнал, защото така наистина показваме, че сме едно семейство. Малките жестове означават изключително много…