Николай Костов: За Купата духахме супата, взели сме си поуките! Нашата публика генерира страхотна енергия

0
nikolai kostov
Снимка: levski.bg
-
-

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори преди гостуването на Левски на Хебър на стадион „Георги Бенковски“ в мач от 23-ия кръг в efbet Лига. Наставникът на „сините“ призна голямото разочарование в турнира за Купата на България, когато Левски бе отстранен именно от Хебър, но Костов е сигурен, че в понеделник воденият от него тим ще постигне успех в Пазарджик.

„Загубата за Купата на България от Хебър беше доста неприятен момент. За Купата духахме супата, с извинение. Помня всички епизоди от този мач, бяхме много разстроени. Помня и минутите на полувремето с играчите. След мача даже си спомням много добре как наблюдавах епизоди и поведението на нашите играчи и разбрах, че трябва да се вземат сериозни решения за бъдещето на отбора, близкото бъдеще на отбора, не на клуба. Това беше важен ден за мен – тази загуба, която преглътнахме трудно. Взели сме си поуките за разочарованието за Купата и се надяваме да не се повтаря“, заяви Костов.

„За утрешния мач сме решени да го спечелим и ще го направим. Ще се борим за всеки метър, за всяка топка. В добро настроение сме. Играчите са уверени, че ще изпълнят своите цели. Искрено се надявам, че утрешният ден ще бъде успешен“, пожела си старши треньорът на Левски.

„Евертон все още не е картотекиран. Контузени за момента слава Богу няма“, каза още той.

„За недостатъци не искам да говоря за момента, защото трябва да затвърди добрите си игри. Свалили сме розовите очила, тъй като ни се разви добра мачът с Арда. Имаше страхотна атмосфера от публиката, която генерира страхотна енергия. Това трябва да се затвърди при нас и е рано още да говорим какво е нужно. Играчите се трудят и ние сме доволни от това, което показват“, заяви Костов.

„Надявам се да е плюс опитът на Охене. За Карлос Охене преди да се присъедини към отбора имаше противоречиви мнения от нашите привърженици. Той пасна добре в състава, защото е достатъчно опитен. Техният отбор се промени, както и нашият и това е предпоставка за по нестандартни неща в играта ни“, завърши Николай Костов.