Николай Костов вече следи играчите с дронове! На „Герена“ си поставиха сериозна цел

0
levski nikolai kostov
Снимка: levski.bg

В Левски продължават да попълват набора от помощни средства, с каквито останалите отбори отдавна разполагат. Така отскоро на „Герена“ вече се радват и на дронове, с които да се снимат тренировките. Това помага да се види всеки един от играчите как се влага в тренировките и как изпълнява указанията, които са му били дадени. И след това се правят анализи. По принцип доста от клубовете ни предпочитат да наемат техниката, но НИколай Костов и компания са били категорични, че предпочитат летящите машини да бъдат купени, за да не се стига и до изтичане на данни към други родни клубове.

Както е известно, на „Герена“ бяха свели до нула иновациите преди завръщането на Станимир Стоилов. И дори не работеше системата, която трябва да отчита показателите на играчите по време на мачовете. Това обаче бе поправено, а след това асистентите на Костов се заеха да попълват липсите.

Така през есента Левски се сдоби и с ботуши, които показват дали играчите са застрашени от контузии, или не.

Според запознати, „сините“ са си поставили още една цел. Тя обаче изисква сериозни средства, които в момента не могат да си позволят. В Левски се надяват, че ще се сдобият и с криокамера, която ще помага за възстановяването на играчите. В момента за тази екстра се плаща скъпо./ „Мач Телеграф“