Нико Петров пред KOTASPORT: Разбирането на Мъри за футбола е на съвсем различно ниво от когото и да било (ВИДЕО)

0

Юношата на Левски – Николай Петров – гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов той сподели мнението си за финала за Купата на България, в който „сините“ победиха с 1:0 ЦСКА-София и триумфираха в надпреварата.

„Много ми е интересно как и Шимунджа, и Пардю по никакъв начин не се подготвиха да противодейства на схемата с трима централни бранители на Левски. Имаха време да се подготвят. И Лудогорец, и ЦСКА бяха под напрежение при тази схема на Левски. ЦСКА нямаха и ситуация за гол. В това, което прави Мъри с 3-5-2, ролята на Илиян Стефанов е ключова. От другата страна играха с трима дефанзивни халфа. Вземи срещу тях Кръстев, Миланов и Стефанов. Разбирането на Мъри за футбола е на съвсем различно ниво от когото и да било друг. Видях преса и затваряне от Левски през цялото време. Ключовият момент е Илиян Стефанов. Вижте как непознати на футболната аудитория отиват при Мъри и стават лидери на Левски. Върху Стефанов не успяха да се ориентират футболистите на ЦСКА.

Не е лошо да разчиташ на статични положения. Значи си ги тренирал. При Стойчо ЦСКА щеше да се противопостави по-сериозно на Левски. Левски не даде възможност на ЦСКА да играе. Стойчо беше намерил позицията на Кери зад гърба на Кайседо. Вчера беше на фланга и беше почти незабележим“, коментира Нико в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.