Нидерландци се прицелиха в „червен“ национал

0
-
-

Интересна новина долетя от Нидерландия. Един от традиционните клубове в Ередивизие – Утрехт, следи ситуацията с футболиста на ЦСКА-София Томас Лам. „Червено-белите“ се надяват на евроучастие през следващия сезон, като към момента заемат 7-ото място, и стягат селекция от по-опитни играчи, които вече са играли в Европа.

Макар и финландски национал, Томас Лам е роден в Амстердам. Неговият баща е нидерландец, а майка му е от северната страна. Лам е юноша на A3 Алкмаар, но най-много време прекарва в Цволе. Играл е още за Твенте. 28-годишният футболист е с плаващ статут в ЦСКА-София. Той не е твърд титуляр, като напоследък Стойчо Младенов предпочита за партньор на капитана Юрген Матай Мено Кох. Лам обаче играе във всеки мач, като освен като централен бранител, действа и като вътрешен халф, отбелязва „Мач Телеграф“.

Финландският национал има договор с „червените“ до 2023 г., като негов представител е не кой да е, а Мино Райола.

„С Мино съм от 16-годишен. С него подписвах първия си договор с A3 Алкмаар. След като баща ми почина, той се превърна в силната фигура до мен. Подкрепял ме е и в добрите, и в лошите моменти. С него говорим не само за футбол, но и за всичко в живота. Той е най-добрият агент, когото можете да имате. А и също така е много добър човек“, каза преди време Лам.

Освен, че Утрехт изявява желание да привлече Лам, има и още една причина самият футболист да иска да се завърне в родината си. Той, заедно със своя орат, въртят семеен хотел в Амстердам. Така че е логично поливалентният играч да желае да е по-близо до своето семейство, а и до своя бизнес. Въпросният хотел е негово притежание от няколко години.

„След тренировка отивах да помагам на брат ми. Боядисвах стени, проверявах резервации, учех се на счетоводство. Гледах от майка ми, която заедно с баща ми имаше хотел. В бъдеще с брат ми мислим да разширим бизнеса си и да направим верига хотели“, разкрива в свое интервю Лам.

loading...