Немска легенда вече е в София, за да помага на Кобрата

0
Kubrat Tervel Pulevi

Мениджърът Ивайло Гоцев разкри в ексклузивно интервю пред Дарик радио, че легендарният треньор Ули Вегнер вече е в София, за да помага на Кубрат Пулев при подготовката му за мача срещу Махмуд Чар за регулярната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

„Всичко е готово, ние сме готови, най-вече Кубрат, който има трети шанс да спечели световна титла този път. Дойде и неговият любим треньор – Ули Вегнер, който за първи път ще бъде в неговия ъгъл. Един вид, той е талисманът, той е липсващата част, която ще добавим този път. Готови сме, Кубрат най-вече“, заяви Гоцев относно предстоящия на 30 март мач.

Той открои влиянието на Ули Вегнер: „Ще повлияе изключително много, защото той е гуру на бокса. Той е написал своята история, бил е в ъгъла на много световни шампиони. Той лично много поддържа Кубрат, с когото работят заедно от 2015 г. За първи път ще бъде в неговия ъгъл. Това е човекът, който трябва да бъде до Кубрат. В разгара на битка е много важно кой ще бъде до него и стратегията за самата среща да бъде добре изградена и добре изпълнена, за да може да имаме този път победа за световната титла“.

Гоцев анализира съперниците на братята Пулеви, които ще се боксират в една и съща гала вечер: „Да, и двамата са наистина много сериозни. Да започнем с Тервел, неговата среща с Роли Ламбърт е 50/50, експертите дават такава прогноза и ще бъде сериозна битка. Той е готов, ще пристигне тук другата седмица, т.е. ще го видим на откритите тренировки. За Мануел Чар, Махмуд Чар – той е боец, който идва тук, за да защити титлата си, а не на гости. Той ще допринесе много за срещата. Неговият стил на игра е подходящ за Кубрат, той е стил файтър, което означава, че няма да се предаде. Очаква ни една голяма битка на нашата сцена“.

„Не мога да лъжа – по-трудно е, но е по-сладко, защото въпреки всичките трудности накрая на деня, когато нещата се случат, е приятно. Това е факт, правим го с желание, много любов, въпреки че този бизнес не влиза в една сентенция с любов, защото тук има много кръв и сълзи, но нашата мисия и идея, която е започната преди 30 години, се събира с тази на Кубрат на наша сцена в София и за нас е огромно щастие, че можем да допринесем на наша сцена да има точно този вид събитие. Това е короната на тежката категория на бокса и няма какво повече да кажем“, завърши Ивайло Гоцев преди гала вечерта на 30 март, в която Кубрат Пулев ще се боксира с Махмуд Чар за регулярната световна титла на WBA.

Везенков се завръща в игра срещу Торонто