Немислимо! Спортист отказа заплата от 2,5 милиона долара на месец

0
00754888

Звездата на бейзболния Вашингтон Нешънълс Брайс Харпър е отказал оферта от клуба за 10-годишен договор на обща стойност $300 млн. Това стана ясно по време на годишната среща на генералните мениджъри в МЛБ в Карлсбад, Калифорния. Столичани са отправили предложението в края на редовния сезон в опит да предотвратят излизането на 26-годишния аутфилдер на свободния пазар. Въпреки отказа на играча от клуба са готови на нови преговори с агента му Скот Борас. Това прави 30 милиона долара на година, като сумата на месец е 2,5 милиона.

„Възползвахме се от нашето ексклузивно право да обсъждаме дългосрочен договор в последните седмици преди той да получи правото да подпише с който и да е отбор – обясни генералният мениджър на Нешънълс Майк Ризо. – Не постигнахме нищо, но Брайс е момче, което ни е твърде близко и скъпо, така че ние не сме затворили вратата.“

Харпър, който навърши 26 г. миналия месец, прекара цялата си досегашна 7-годишна кариера във Висшата лига с униформата на Вашингтон. От 2012 до 2018 г. той удари 184 хоумръна и 521 RBI при среден коефициент на батиране .279. За седемте си сезона десният филдер участва шест пъти в Мача на звездите, като пропусна шоуто само през 2014 г. заради контузия.

Очакванията са, че тази зима Брайс Харпър ще получи най-скъпия договор сред всички 164 свободни агенти на пазара в МЛБ. Отхвърлената оферта за $300 млн. щеше да го нареди на второ място в историята по най-скъпа сделка в бейзбола. Засега рекордът принадлежи на Джанкарло Стантън, който през 2014 г. сключи 13-годишно споразумение с Маями Марлинс за $325 млн. В момента заплатата му се изплаща от Ню Йорк Янкис, където навършващият днес 29 г. аутфилдер премина след края на миналия сезон.