Нефтохимик ще научи в петък съперника си в Шампионската лига

0

Квартирни неволи спъват подготовката за новия сезон на волейболния шампион Нефтохимик. Това разкри за „Меридиан Мач“ треньорът на тима Николай Желязков.

„Проблемът в Бургас в този период на годината са квартирите, които трябва да бъдат наети за волейболистите. Много трудно се намират за активния летен сезон. Отборът ни е с такъв бюджет, с който не можем да си позволим хотели или едномесечни лагери в други градове“, обясни Желязков, който събира тима на първа тренировка в понеделник.

„Влизането във форма ще бъде много дълъг процес, тъй като има момчета, които не са пипали волейболна топка от март. Раздал съм индивидуални програми за подготовка, но е различно, когато тренираш сам и заедно с отбора“, каза легендарният блокировач.

Друг проблем пред Нефтохимик е участието в Шампионската лига. Оказа се, че тази година европейската волейболна конфедерация е изтеглила старта на предварителните кръгове на надпреварата през септември. Желязков смята, че отборът няма да има достатъчно време за подготовка.

„Все още не знаем в какъв формат ще се провежда Шампионската лига. Доколкото знам ще започне на 23 септември, а жребият ще е на 21-ви август“, завърши помощник треньорът на националния отбор.

loading...