Нефтохимик се връща на „Лазур“! „Зелен“ директор: Ако нямаме амбиции, ще си тръгна

0
neftohimik haskovo

Спортният директор на Нефтохимик Бургас Недялко Москов коментира в предаването „Обзор на Втора лига“ в ефира на Диема Спорт, че тимът скоро ще се завърне на стадион „Лазур“ в Бургас, както и актуални теми за футбола във второто ниво на българския футбол.

„Здрав мач. Двата тима искаха да спечелят. След мача в Кариана трябваше да спечелим тези 3 точки. Добре играха момчетата, раздадоха се. Стана добър мач, заслужено победихме. Воля, желание за победата. Бяхме мотивирани. Като домакини печелим. Получи се това, което тренирахме тази седмица“, коментира спортният директор на Нефтохимик Недялко Москов след успеха на тима над Пирин с 1:0 в двубой от 12-ия кръг на Втора лига.

„Малко съм тъжен. Не може в един отбор от Б група, който е на 10-о място, да има толкова много чужденци. Това е Пирин. Школата, която изкарва куп таланти. Това е срам за футбола. Осем чужденци в отбор, който не се бори за нищо във Втора лига. Проблемът не е само в Пирин. Не може в Б група да има толкова много чужденци, тя е за млади български футболисти, които да се развиват и да растат нагоре“, добави той.

„Всичко е спряло. Имаме ли добър национален отбор? Имаме ли добра Първа лига? Имаме ли добра Втора лига? Осем чужденци във Втора лига. Виждате в Първа лига колко играят. Проблемът е глобален. Това ще се реши с предприетите стъпки от БФС. Във Втора лига максимумът е да има един чужденец. За Първа лига не коментирам, там има отбори, които се борят за Шампионска лига, за Европа“, добави Москов.

„Трябва да играят млади момчета във Втора лига, да бъдат забелязани от тимове във Втора лига. Следващата година, ако имаме амбиции за efbet Лига, ще видим как ще са нещата, но иначе трябва да играят млади момчета. Възможно е скоро да се върнем на стадион Лазур, 99 % е сигурно, но трябва да има някакви козметични ремонти. До 1-2 седмици ще стане ясно“, коментира още спортният директор на Нефтохимик.

„Има 5-6 отбора с голям бюджет. Направили сме селекция за 6-10 място. Върнем ли се на Лазур, ще подобрим нещата, но целта е 6-10 място. Ако атакуваме Първа лига, аз ще остана в отбора. Ако нямаме амбиции, ще си тръгна“, завърши той.