Недялко Москов в Кота Спор: Бъдещето на Нефтохимик е заложено на карта! Имаме да получаваме пари

0
-
-

Спортният директор на Нефтохимик – Недялко Москов – гостува в предаването „Кота Спор“ на KotaSport.com. От своя страна пък самото предаване гостува в кабинета на „зеления“ шеф в СЦ „Изгрев“. Той разкри пред нас много неща, които досега бяха пазени в тайна.

„Няма какво да се лъжем, положението в Нефтохимик не е добро. Има международна криза, която повлия и на нашия клуб. Към днешна дата футболистите са в неплатен отпуск до 1 май. След това влизат в режим. Но в края на май на всички футболисти и служители в клуба им свършват договорите. Това е проблем. С нито един футболист или треньор няма разговори, няма бъдеще. Клубът е поставен на карта. Между футболисти и треньори се шегуваме, че при нас пандемията дойде доста по-рано. Имаме проблеми в клуба доста отдавна. Този коронавирус е едно оправдание за нашите ръководители, в това число и аз. Проблемите са сериозни. Имаме да получаваме пари и премии. Всички влязохме в положение на клуба и подписахме споразумения кога трябва да си получим парите. Към днешна дата не сме получили това, което сме се споразумели. Но ние ще изчакаме. Знаем, че ръководството прави всичко възможно. Моментът е труден. Моите виждания, когато дойдох в този клуб, бяха съвсем други. Моментът е такъв, че според мен няма изход.

Само фактът, че с никого не е преговаряно за нови договори, означава че бъдещето на клуба е поставено карта. Ще е много несериозно тепърва да се започва да се прави нов отбор. Имахме много добър отбор, който можеше да се надгради с трима-четирима нови и да се борим за целта, за която бях дошъл. В клуба бях поканен да вкарам отбора в Б група и после в Първа лига. Но нещата се разминаха доста от моите очаквания и виждания като организация в клуба. Вече двама от нашите футболисти подписаха предварителни договори с други клубове. Очаква се до седмица още двама да го направят. Ние се разделяме с основни футболисти. Можеше да атакуваме Първа лига, където е мястото на Нефтохимик. Не искам да живуркаме във Втора лига. Аз съм дошъл тук да правим отбор за Първа лига. Ако този отбор няма цел, аз съм до 31 май – няма да остана в отбора, защото моите амбиции са много по-високи“, сподели Недялко Москов.

Очаквайте по-късно днес цялото предаване с Недялко Москов, с още куп разкрития за случващото се в Нефтохимик, като и мнението му по актуални събития в родния футбол!

loading...