Недялко Москов: Бошнаков ми даде цялата спортно-техническа власт! Няма да се задоволим с Втора лига

0
nedqlko moskov
-

Новият силен човек в Нефтохимик – Недялко Москов, говори пред Sportal.bg за целите, които си поставя традиционният български клуб. Спортният директор заяви, че задачата пред тима от Бургас е участие в Първа лига. Москов каза още, че иска да следва модела на Дунав и Ботев (Враца).

“Преди да стана спортен директор на Нефтохимих, се разделих с Несебър. Причината да си тръгна от Несебър е, че моите амбициите не отговарят на тези на клуба. Целта беше да наложим млади момчета в състава и го направихме. Отборът бе на 13 място, а аз го изведох до пето. В Несебър се съобразявах с финансите докато сега нещата стоят по различен начин”, заяви Москов.

“Имам пълно доверие на Павел Бошнаков. Даде ми цялата спортно-техническа власт. Той ще отговаря за финансите. Бошнаков е сериозен човек и каквото каже, се случва. Целта на Нефтохимик и да се върне там, където му е мястото – елита на българския футбол. Няма да се задоволим с участие във Втора лига. Изготвили сме тригодишна стратегия за влизане в Първа лига. Надявам се още през лятото да участваме в професионалния футбол и след това да гоним голямата си цел. Влезем ли във второто ниво на родния футбол, сядаме на масата и започваме със следващите планове.

Дори и догодина да не успеем да влезем в Първа лига, ще се борим да го направим на следващата. Идеята ни е бавно и постепенно да изграждаме стабилен отбор. Без да бързаме и да хвърляме пари на вятъра. Не както няколко клуба от Втора лига. Взимат по 20 нови играчи и сега се борят за бараж. Няма смисъл от подобна селекция. Ние затова не бързаме със селекцията.

Целта е сега да вземем няколко състезатели, които да ни вършат работа и във Втора лига. По-добре е да следваме модел, подобен на Ботев Враца и Дунав. Тези два отбора се утвърдиха бавно и постепенно в елита. На този етап привлякохме няколко играчи, които са оставили следа в бургаския футбол”, каза още Москов пред Sportal.bg.

loading...
предишна статияЕтър уреди контрола с датчани
Следваща статияЧетирима от ЦСКА-София аут за Бохум