Не очаквайте скоро футбол у нас! Ето какво заяви шеф на БФС

0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира дали е възможно да се поднови шампионатът по време на извънредното положение в България, възложено заради борбата с овладяването на разпространението на COVID-19. Фурнаджиев акцентира, че не се планират никакви срещи в съюза, след като ситуацията в този момент не позволява за такива мероприятия.

„Няма как да се поднови първенството според мен след новото предложение на Министерски съвет. То е до 13-и май и не може да правим планове. Даже по-рано го заявих – каквито и планове да правим, преди да е ясна обстановката с коронавируса, са неуместни. Не виждам смисъл сега от никакви срещи, тъй като не знаем докога ще продължи. Когато имаме яснота за край на карантина, извънредно положение, тогава можем да правим планове. Сега няма смисъл от срещи“, заяви Фурнаджиев пред „Гонг“.

На въпрос дали е вариант да се говори с щаба и да се играе футбол по време на извънредно положение, той отговори:

„Няма как да стане това. Вижда се, че не се знае кой е заразен. Дори да носи заразата, тестовете са му отрицателни, но той пренася вируса. Представете си, че има един такъв футболист, играе се мачът и се заразят всички. Няма как да стане да се играе футбол по време на извънредно положение.“