Не може да бъде! Серийни грабители във Враца ,се оказаха фенове на Славия!

0
levski slaviq 278

Серийните нападатели, които набиха и ограбиха двама мъже във Враца преди дни, се оказаха футболни хулигани, пише агенция BulNews. Те са фенове на столичния клуб „Славия“ и набелязали жертвите си по това, че са привърженици на местния „Ботевв“.

Припомняме ви, че на 4 април двама души бяха нападнати и ограбени във Враца. От единия били откраднати 400 лева, а от другия – 700. Само за часове полицията спипала нападателите и в момента те са в ареста за 72 часа.

Задържаните са Мартин Христов от София и Маргарит Цветков от Зверино, и двамата на по 19 години. Оказало се, че те тръгнали от София след мача между „Ботев“ /Враца/ и ЦСКА 1948 в петък следобед. След като пристигнали в града под Околчица, двамата тръгнали да търсят фенове на отбора, за да „пленят“ знамето му.
Първо в района на „Билла“ те видели млад мъж с раница на „Ботев“ и го нападнали в гръб. След като го ударили по главата и го повалили на земята, хулиганите дръпнали чантата му и побягнали. Противно на техните твърдения, че търсили футболни трофеи, в района на паметника, известен като Лъвчето, до жп гарата, феновете на „Славия“ хвърлили документите и дрехите на жертвата си и тръгнали надолу в посока „Стария пазар“.
В квартала хулиганите видели две деца, също облечени в дрехи на любимия си „Ботев“. Двамата им скочили, но малките фенове оказали съпротива и не си дали нито екипите, нито парите.
Погнати от хлапетата, бандитите отново се запътили към центъра на града. В района на „Дунав“ те набелязали поредната си жертва – младеж, облечен с отличителните знаци на врачанския тим. Двамата отново го следили, изчакали да остане сам и пак му скочили в гръб, взимайки парите му.
Потърпевшите са подали сигнал в полицията и ченгетата от Враца незабавно тръгнали по следите на нападателите. Те били заснети от охранителни камери на няколко места в града, установена е и колата БМВ, с която се придвижвали.
Хулиганите не успели да напуснат града с плячката си, защото светкавично били заловени и прибрани в ареста. Привлечени са като обвиняеми и с постановление от дежурен прокурор, а мярката им е удължена до 72 часа.