Назон допълни списъка с продадените „червени“ голмайстори

0
diukens nazon
Снимка: cska.bg
-

Да си централен нападател на ЦСКА-София не е лесна работа. Но пък сцената е голяма и запееш ли във вярна тоналност на нея, то ще достигнеш и до по-голяма. Това показва практиката от последните години. И Дюкенс Назон е поредният солист, който го доказва. Той е петият голмайстор в този период, който блясва на „Армията“ и след това си осигурява трансфер и значително по-висока заплата. Явно е, че червените имат око за ангажирането на играчи на върха на атаката. Такива, които биват привличани, дават нещо от себе си за просперитета на отбора, а след това и пълнят клубната каса.

Крак повлече Каранга, който през пролетта отново ще радва червените фенове. Бразилецът късаше мрежи у нас и през лятото на 2018 година бе продаден в китайския Хенан. Той направи пъртина за наследника си в ЦСКА-София – Мауридес, който в началото на 2019-а отиде в друг тим от Китай – Чанчун Ятай. Две години по-късно Али Coy премина в руския Ростов. А през лятото на 2022-ра колумбиецът Жорди Кайседо бе трансфериран в мексиканския Тигрес, припомня „Тема спорт“.

Сега Назон става третият стрелец през последните години, който ЦСКА-София продава по време на зимната пауза. Въпросът обаче е ще успеят ли червените да се преборят за титлата без него.

ПРОДАДЕНИТЕ ОТ ЦСКА-СОФИЯ ГОЛМАЙСТОРИ
Име / Нов клуб / Период
КАРАНГА / Хенан / лято 2018
МАУРИДЕС / Чанчун Ятай / зима 2019
Али СОУ / Ростов / зима 2021
Жорди КАЙСЕДО / Тигрес / лято 2022
Дюкенс НАЗОН / Кайзериспор / зима 2024