Национал близо до завръщане в игра за Ботев (Пд), котдивоарец още не е уреден

0
ionas tamm
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
-
-

Контузеният централен защитник на Ботев Пловдив – Йонас Там – е близо до завръщане на терена. Естонският национал получи тежка контузия през декември в мача с Етър за Купата на България и оттогава не е играл. Той пропусна зимната подготовка, като не беше с тима на лагера в Турция.

Там обаче е подновил занимания и има шанс да се появи на терена и преди паузата за националните отбори. Дотогава на Ботев предстоят мачове със Славия, ЦСКА-София и Лудогорец. Надеждата на Душан Керкез е, че за някои от тези срещи проблемите с документите на новото попълнение Диабате Сирики също ще бъдат решени. Котдивоарецът изчаква работна виза, за да бъде картотекиран в БФС. За последната от тях с Лудогорец, преди паузата, трябва да е готов и Уме Емануел, който се контузи на контролата с Хебър, пише „Тема спорт“.

„Йонас Там тренира наравно с останалите, надявам се скоро да се завърне, а Диабате изчаква документи. Видев от юношите беше много стабилен по време на подготовката и ще разчитам на него“, сподели Керкез.