Наставникът на Зенит: Левски несъмнено е по-силен от Вакер

0
levski 8

Старши треньорът на Зенит Сергей Семак остана доволен от победата над Левски (1:0) в Австрия, но имаше и забележки към своите футболисти, които още са далеч от оптималната си форма.

„Най-важното беше футболистите да се натоварят. Горещото време затрудни и двата отбора. В началото на сезона ще има такива мачове и трябва да свикваме. Не съм доволен от последните 30 минути, но това също е свързано с жегата.

Левски несъмнено е по-силен отбор от предишния ни съперник (Вакер Инсбрук – б.р.). Такава е идеята ни – всеки следващ противник да е по-силен от предишния. Артьом Дзюба и другите трима, които имаха допълнителна почивка – Магомед Оздоев, Роберт Мак и Миха Мевля, още не са в необходимата кондиция, това е нормално. През второто полувреме играхме с трима централни защитници, защото може и в някои официални мачове да действаме с тази схема, а и исках да видя състоянието на Емануел Мамана след контузията.

Още не мислим за двубоя за Суперкупата на Русия срещу Локомотив (Москва). Първо трябва да свършим работата, която ни чака на лагера“, коментира Семак.