Наставникът на Загорец: Спартак ще спечели ЮИ Трета лига!

0
-

Треньорът на Загорец Мирослав Миндев обяви Football24.bg, че като цяло петото место в момента не е толкова лош резултат на полусезона за неговия отбор.

Той обаче даде да се разбере, че все пак е смятал, че тимът му може да се представи доста по-силно през първия полусезон, но липсата на късмет в някои ситуации, високата средна възраст на тима, а и контузиите, са осуетили това.

“Ние имаме едно ядро от няколко години насам, но тези футболисти вече започнаха да остаряват и не им е толкова лесно да свикват с натоварен цикъл от мачове. Завършекът на сезона бе наистина доста добър за нас и постигнахме няколко победи, а освен това изпуснахме Спартак (Пловдив) в последния мач”, коментира той пред Football24.bg.

“В началото на сезона имахме доста натоварен цикъл от мачове, тъй като доста често играехме по два мача седмично. Имаше междинни кръгове, както и мачове за купи, Много от опитните футболисти вече се задъхват на това темпо. Както се казва, всяко нещо е с времето си”.

“Ударихме може би около 20 греди до полусезона, а освен това изпуснахме и много лековато доста положения. Да не забравяме и за контузиите, които са част от футбола. Мисля, че можехме да се представим по-добре, но все пак за показаното петото място не е толкова лошо постижение”.

“Искам да запазя гръбнака на моя отбор и за момента не мисля да се разделям с никой от футболистите, а за да вземем някой ще трябва някой да си тръгне сам, ако го поиска някой по-добър отбор. Финансите са ни ограничени и бюджетът е запълнен, така че за да вземем някой, трябва да се разделим с някой”.

“Това е отворен процес, но до момента не мога да ви дам новини за нови и напускащи, защото няма. Според мен нивото в Югоизточната Трета лига наистина е спаднало в сравнение с миналия сезон. Лично за мен победата в първенството ще отиде в Спартак (Пловдив), ако продължат да играят стабилно през втория полусезон. Ние се срещнахме с тях в последния мач и смятам, че заслужавахме повече победата, но в крайна сметка и двата тима взехме по точка”.

“Загорец във Втора лига? И преди съм го казвал, ако е за година или две можем да намерим пари по някакъв начин да съществуваме там, но идеята е ако сме в професионалния футбол да е за по-дълго време. Няма смисъл от живуркане. Все пак ако се случи нещо и завършим първи, този път ще гледаме да намерим средства поне да се пробваме за една година да видим как е нашето ниво в сравнение с останалите тимове от професионалния футбол. Да си премерим силите, както се казва, и да си “сверим часовника”.

Шеф на Спартак Пд би контра на бившия треньор