Наставникът на Родопа: Лимона да не се занимава с мен!

0

Треньорът на Родопа Данаил Бачков получи право на отговор от трибуната на Football24.bg, както е редно, след като между него и ръководството на бившия му клуб Спартак (Пловдив) настана словесен конфликт.

Предисторията е следната: Бачков коментира интервю на изпълнителния директор на Спартак Денис Хасан в социалната мрежа Facebook, което беше пред нашата медия, а след това спортният директор на пловдивчани Тодор Тимонов – Лимона коментира също в интервю пред нас изказването на самия Бачков.

“Тъй наречният Лимон или провъзгласил се сам за “Принца на Пловдив” е интригант и искам да използвам правото си да му отговоря. Той беше привлечен в Спартак с мое настояване, когато отборът бе в окръжната група, като целта бе да помогне на клуба. Бях сигурен, че с неговите футболни качества, подчертавам футболни, той ще помогне на тима и в крайна сметка го направи. Искам да кажа само, че много хора ме предупреждаваха да не го взимам в отбора и сега виждам, че са били прави”.

“Искам дебело да подчертая, че не съм нападал Спартак (Пловдив). Казаното от мен са факти и стоя с името си зад тях. Но нека да се върнем на интервюто на г-н Лимона, който твърди, че отборът не е физически добре. Как може отбор, който не е физически добре, в рамките на 29 дни да изиграе 9 мача и да направи 9 победи в тях?

“Уточнявам, че след тези 9 победи след които бях освободен, имаше още 4-5 успешни мача, които Спартак изигра. В един момент дойдоха лошите резултати, когато аз дори не бях треньор, и изведнъж се оказах виновен и се търсят оправдания, че отборът не е подготвен добре физически. Това не мога да го приема!

“Бих посъветвал г-н Интрига (Тодор Тимонов – Лимона) да си гледа работата в Спартак, както аз гледам моята в Родопа много добре. Забелязвам, че този човек си е повярвал много и трябва да слезе на земята. Иначе пожелавам всичко най-хубаво на Спартак и се надявам да постигнат целта, която имат. И да помоля лицето Тодор Тимонов да не се занимава повече с мен!”.

ПЪРВО В KOTASPORT: Дунав се разделя с бивш младежки национал