Наставникът на Осиек за ЦСКА-София: Стартът им в първенството няма как да ни заблуди

0
cska cherno more

Треньорът на „Осиек“ Дино Скендер заяви пред хърватските журналисти, че слабият старт на ЦСКА-София в първенството не може да заблуди него и щаба му.

Двата тима се изправят един срещу друг във втория квалификационен кръг на Лига Европа, а първият мач е в четвъртък от 20:30 часа на стадион „Българска армия“ в София.

„Противниците им в първенството бяха много мотивирани и агресивни. В тези мачове нямаха късмет – единият завърши наравно, другия го изгубиха. Това няма да ни заблуди! Те имат качествени играчи. Това на практика е един отбор, съставен от футболисти от всички краища на света, при това много добри. Знаем, че им е много важно участието в Европа. Така че техният старт в първенството няма как да ни заблуди“, отсече Скендер.

„А що се отнася до треньорската смяна, до колкото разбрах, нищо не се е променило. Треньорската група продължава да е същата и кой кой е в нея – няма значение. Мисля, че няма да ни е от помощ стартът им в първенството. Само ние можем да си помогнем, като влезем в мача по познатия начин – да сме стабилни, отговорни и дисциплинирани. Да тръгнем със сила напред, да се възползваме от ситуациите и да се приберем на нашия стадион с добър резултат. При всяко положение ще търсим гол. А какво ще стане, зависи и от това как ще се развие мачът“, добави още той.

След равенствата с „Титоград“ и „Етър“ и загубата от „Черно море“ консултантът Люпко Петрович стана треньор на ЦСКА, а Добромир Митов – негов помощник.

„Ролята на господин Петрович може да се е променила. Те и до сега си сътрудничиха като отбор. Мисля си, че това няма да доведе до важни промени. Ситуацията ги принуди. Това са си техни проблеми, а не наши“, заяви Скендер, цитиран от bTV.

ЦСКА е определян за фаворит от букмейкърите. Тази роля не плаши треньора на „Осиек“.

„Не е важно кой е фаворит. Сега са те на хартия, но това е маловажно. По-важното е от първата минута как ще се изправят един срещу друг отборите и как ще изглеждат на терена. Знаем, че имаме шанс. Знаем какво трябва да направим, за да увеличим тези шансове за по-добър резултат. Ще покажем в мача, че сме готови за европейски изяви“, каза той.