Нападателят на Царско село от цирка с дузпата: Стойне Манолов ме удари в съблекалнята, заплашиха ме с убийство!

0
stoine manolov
-

Бившият нападател на Царско село Юсуфа Яфа проговори за скандала със собственика на клуба Стойне Манолов, който се разрази в заключителни минути на двубоя срещу Локомотив (София) от последния кръг в Първа лига.

Припомняме, че „царете“ получиха възможност да изпълнят дузпа, като Яфа и капитанът Кавдански влязоха в остро противоречие кой да изпълни. Гамбийският футболист искаше да се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, но в този момент Стойне Манолов нахлу на терена и го принуди да напусне игрището.

Стигна се дори до физическа саморазправа между двамата, а нападателят призна, че е получил заплаха за убийство от един от треньорите на Царско село.

Вижте какво разказа Юсуфа Яфа в социалните мрежи:

„Позиционирах топката, за да изпълня дузпата и „капитанът“ дойде отнякъде с желанието той да стори това. По време на тренировки, когато упражняваме дузпи, никога не съм го виждал да бие. Той взе топката, която си бях нагласил. Бях изненадан и го попитах защо го прави.

Когато разбрах, че той мисли единствено за себе си, а не за отбора, взех топката обратно и казах, че аз ще поема отговорността. В тази ситуация във футбола, когато играч вземе топката и е сигурен, че ще вкара, неговите съотборници трябва да го подкрепят. Но, както изглежда, тук капитанът и моите съотборници мислят само за собствения си интерес.

В този момент си помислих, че не искам моят отбор да изпадне и затова исках да изпълня дузпата – с ясната мисъл за отговорността, която поемам. Така прави един истински мъж! „Капитанът“ го прие лично. В един отбор капитанът не се поставя над своите съотборници. В конкретната ситуация истинският капитан щеше да каже „Ти изпълни дузпата и дори да пропуснеш, целият отбор е с теб“.

Получи се цирк, който никога не бях виждал през живота си. Накрая те решиха, че ще ми позволят да изпълня дузпата, а това, което се случи впоследствие, дори не можех да си го представя. Президентът на клуба влезе на терена и се нахвърли върху мен. Това ми дойде твърде много – беше ясно, че тук вече не става въпрос за спорта.

Оставих топката на който иска да изпълни дузпата и той (Стойне Манолов) ме изгони от терена, без дори да съм получил червен картон. Мачът продължаваше, а съдията и полицаите му позволиха да нахлуе на игрището. Усетих, че нещо не е наред и се отправих към съблекалнята. Той започна да ме блъска без причина, да ме стиска силно за врата и го попитах какъв е проблемът му с мен, след като не съм направил нищо лошо. Бях шокиран и не осъзнавах какво се случва.

Докато напусках игрището, треньорът на вратарите заплаши живота ми, че ако не изляза, ще ме убие. Той каза „Напусни преди да те убия!“. В крайна сметка „капитанът“ взе топката, за да изпълни дузпата и я пропусна, с което тимът изпадна във втора дивизия. Бях много ядосан. Президентът ме последва в съблекалнята и ме удари по-силно отколкото на терена. Имаше над 30 полицаи на стадиона и никой не направи нищо!“