Нападател става №1 в Левски по заплата

0
rikardinio 3
-
-

Първото зимно попълнение на Левски Рикардиньо се нареди до най-скъпоплатените играчи в клуба. Той ще прибира по 8 хиляди евро на месец. Толкова получават само още двама в съблекалнята на сините – това са офанзивните играчи Георги Миланов и Ивелин Попов. Двамата са тарторите на отбора, като е интересното, че в различни период от кариерите си са взимали наградата за Футболист на годината на България. Третият такъв в сегашния състав на Левски е Николай Михайлов. През есента обаче опитният страж загуби титулярното си място за сметка на Пламен Андреев, който преди дни навърши 18 години. Затова и оставането му през пролетта в клуба не е сигурно.

Рикардиньо бе обявен за играч на Левски тази седмица. Още миналата 21-годишният нападател пристигна в София и премина задължителните медицински и функционални изследвания. Резултатите от тях бяха добри и след това младокът подписа договор за 3 години, който влиза в сила от 1 януари. Рикардиньо пристигна на „Герена“ като свободен агент и за него не е плащана трансферна сума. Вече бившият му клуб Гремио обаче ще получи сериозен процент при бъдеща продажба на играча.

В Левски бразилецът ще получава заплатата на освободения от състава нигерийски национал Абдулахи Шеху. Той дойде в отбора след старта на кампанията. Универсалният играч, който бе ползван като дефанзивен халф, централен защитник и десен бек, обаче не впечатли в общо 9 мача със синята фланелка, като в едва 4 от тях бе в стартовата единайсеторка. Нигериецът имаше договор с клуба до края на сезона, но се съгласи да го прекрати, без да иска неустойка.

Засега привличането на нови играчи на „Герена“ е „замразено“, като се очаква развитие по сделката за смяна на собствеността на клуба./ „Тема спорт“

loading...