Нападател на ЦСКА-София в списък на еднократните чудеса в Шампионска лига (ВИДЕО)

0
cska titograd
Снимка: cska.bg

„Всяко чудо за три дни“, е казал народът, а престижното британско издание FourFourTwo подготви обширен материал за играчите, оставили еднократна следа в Шампионската лига. В списъка попадат 18 състезатели, сред които е нападателят на ЦСКА-София Тони Уот, пише „Тема спорт“. Те впечатляват за кратко като Халеевата комета, след което кариерите им залязват. Текстът за шотландския играч гласи:

„Тони Уот нахлу в Шампионската лига по запомнящ се начин при успеха с 2:1 за Селтик над Барселона на „Паркхед“ през 2012-а. Той се включи от пейката при 1:1, след което 18-годишният нападател показа спокойствие и нерви като на ветеран, за да вкара покрай Виктор Валдес за крайното 2:1. Този успех се оказа ключов за класирането на Селтик на 1/8-финал. Тогава се говореше, че Кени Далглиш е голям фен на Тони Уот и трансфер на юг към Ливърпул беше обсъждан в медиите. Всичко за Тони след гола срещу Барселона обаче тръгна надолу. Липса на концентрация под ръководството на Нийл Ленън доведе до преотстъпването на младежа в белгийския Лиерс, а след това изненадващо бе привлечен за постоянно от Стандард Лиеж. В момента Уот е в 11-ия си различен клуб – ЦСКА-София, а вече е на 25″, пишат от FourFourTwo.

Част от другите футболисти, посочени като чудо за един ден в ШЛ, са Луис Адриано, Мауро Бресан, Жером Ротен, Хакан Якин, Симоне Индзаги, Диего Тристан, Милош Красич, Бурак Йълмъз, Райън Бабел, Ларс Рикен и Франческо Коко.