Нападател на Струмска слава: Искам да играя в Първа лига, а после…

0
aleks jelev
Снимка: strumskaslava.com

Алекс Желев е роден 2004 година и за първи сезон играе в професионалния футбол. Нападателят се разписа при победата над Лозен (Сухиндол) за Купата с 5:0, а часове по-късно даде интервю пред официалния сайт на Струмска слава (Радомир):

-Алекс, поздравления за победата за Купата. Какво е мнението ти за двубоя?
-Мисля, че се справихме добре. Домакините не ни създадоха кой знае колко трудности. Отчитаме разликата в дивизиите, в които се състезаваме, така че напълно логично е ние да сме победителите. Поздравявам домакините за старанието, както и моите съотборници, че постигнахме хубава победа.

-Влязохте сериозно в срещата и не допуснахте никакви колебания.
-Указанията на треньора бяха точно такива. Смятам, че никой от нас не подцени срещата, която протече напълно нормално. Успяхме да се концентрираме и макар на по-мекия терен, който създаваше известни трудности, да спечелим с по-категоричен резултат.

-Доволен ли си от гола, който отбеляза?
-Разбира се, това е първият ми гол в професионалния футбол! Аз съм на 19 години и за първи сезон играя мъжки футбол.

-Струмска слава е място, на което се дават шанс на млади футболисти.
-Категорично, за което всички по-млади момчета сме радостни. Защото това е пътят да се развиваме и да преследваме по-високи цели. Много се радвам, че в Струмска слава получавам шанс за изява. Всичко в клуба е наред, колективът е добър.

-Разкажи накратко за твоя футболен път до момента?
-Започнах в школата на Славия. Треньори ми бяха Мариян Стоянов, а след това и Иван Иванов. За последно бях в юношите на Локомотив София под ръководството на треньора Юли Петков. След края на миналия сезон пристигнах в Струмска слава (Радомир).

-Опитваш ли да подражаваш или да се учиш от някого?
-Разбира се, всеки ден се уча и се опитвам да се развивам. От по-опитните колеги в отбора винаги може да се „открадне“ нещо. Играя като централен нападател, но мога и зад нападателя.

-Това е твоят първи сезон в мъжкия футбол. Усети ли разликата с юношеския?
-Разликата е в темпото на игра – при мъжете съвсем логично е да е доста по-бързо. При юношите играеш срещу твои връстници, докато в мъжкия футбол може да се окажеш в единоборство с опитен противник, който има десет или двайсет години футбол и зад гърба си. Така че има разлика…

-Докъде искаш да стигнеш в кариерата си?
-На първо време искам да трупам опит в мъжкия футбол, да помагам на Струмска слава. След това искам да играя в Първа лига, а по-натам – каквото Господ даде. Дали ще изляза в чужбина, времето ще покаже…

-Къде смяташ, че ще финишира Струмска слава в класирането този сезон?
-Имаме добър отбор и спокойно можем да се наредим в първите шест-седем отбора. Конкуренцията в групата е доста силна, но с една-две поредни победи, може да се изкачиш почти до челото и обратно – две поредни загуби те свалят при изпадащите.