Нанков: Стартът на ЦСКА ме изненада! Нормално е да има напрежение – така е в големите отбори! (ВИДЕО)

0
anatoli nankov

Наставникът на Струмска слава – Анатоли Нанков – гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов той говори за представянето на ЦСКА-София от началото на сезона.

„Стартът на ЦСКА ме изненада. Смятах, че отборът ще надгради след оставането на Саша Илич за втора година, наличието на изграден гръбнак и няколко класни попълнения. Очаквах по-силно начало, но видяхте, че не се получи – трудно започнахме шампионата срещу Хебър, трудна победа след това над Крумовград и най-слабото представяне – мачът със Сепси. Уникална атмосфера на стадиона. Тези игри са изненада за мен, всичко се промени след този мач. Не съм вътре в кухнята, за да знам точно какво се случва.

Мисля, че новите попълнения малко закъсняха, което също оказа влияние. Няма как да няма напрежение в мач от евротурнирите. Всеки мач трябва да се раздаваш максимално, на 100%. В ЦСКА е нормално да има напрежение, така е в големите отбори.

Ролята на треньора в България ли? Има подценяване на българските треньори. Не смятам, че чуждестранните треньори, които идват в България, са с по-добри качества от българските. Имаме добри специалисти. У нас идват такива, които не са се доказали в чужбина. За да дойде в България, нивото му не е такова, каквото трябва да е, за да застане начело на български гранд. Ивайло Петев го доказва, същото мога да кажа и за Николай Костов в Левски“, заяви Нанков в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.