Над 50 участника се включиха в републиканското по скейтборд

0
SKEYT

Над 50 състезатели участваха в републиканско първенство по скейтборд, което се проведе в края на миналата седмица в столичния Скейт-парк София.

Надпреварата започна в 12 часа с най-малките в категория до 10 годишна възраст, където видяхме обещаващото бъдеще на българския скейтборд с изпълнения и трикове, на които много от големите биха завидели. Победител стана Росен Марианов (Роско) на 9 от г. Добрич, който се похвали, че благодарение на любимия си спорт за пръв път идва в столицата на България.

До 14 години титлата грабна Михаил Минков от г. Самоков, който се представя отлично през целия сезон и заслужено си тръгна с трета победа през 2018 година. До 18 шампион стана Мартин Атанасов от г. Сандански, който безспорно е сред най-добрите скейтъри в страната и един от малкото наши състезатели, които могат да се похвалят с победи и в международни състезания, а именно две първи места в Нова Горица, Словения.

 

В почивките между различните възрастови групи имаше невероятни демонстрации на голямата рампа от Тодор Харизанов, Васил Терзиев, Марио Николов, Борислав Стоянов, Теодор Ангелов и най-смелата представителка на нежния пол – Ивана Христова.

Най-атрактивната и оспорвана част от съревнованието бе при мъжете, където видяхме безгрешни рънове с огромни и много сложни трикове. След дълга дискусия между съдийската комисия на подиума се качиха Виктор Димитров от г. Бургас, Марио Николов и Петко Митев. При жените първото място зае Ралица Чимширова от г. Русе с доста технични изпълнения, които рядко се виждат дори и при мъжете.

Този интересен и слънчев ден приключи с прожекция на един от най-новите скейт филми, а феновете останаха дълго след края, за да споделят и обсъждат какво предстои през 2019 година, в която ще се проведат квалификациите за Олимпийските игри в Токио.