На „Армията“ всяка кампания пазаруват от Южна Америка

0
Снимка: cska.bg

Мисията на Стойчо Стоилов в Южна Америка далеч не е изненадваща, а дори не изглежда и като голяма новина, тъй като в последните години ЦСКА-София неминуемо привлича футболисти от този континент. Тенденцията започна още с първата кампания след вкарването на отбора в Първа лига. Тогава армейците се подсилиха с Фернандо Каранга, който впоследствие се превърна в един от най-изявените чуждестранни нападатели в клубната история.

Преди началото на следващия сезон на „Българска армия“ пристигна Енрике Рафаел, а през зимата дойдоха Жеферсон и колумбиецът Хеан Карлос Бланко. След това към бразилската колония се присъедини и разчупеният нападател Евандро, а през лятото на 2019-а ЦСКА-София подписа и с вратаря Густаво Бусато, който и до днес продължава да е титуляр под рамката на тима.

През сезон 2020/21 червените привлякоха еквадореца Жорди Кайседо от бразилския Витория, а през миналата кампания се подсилиха с Маурисио Гарсес и Браян Морено.

През това лято пък в Борисовата градина пристигна и колумбиецът с венецуелски паспорт Марселино Кареасо. 12 месеца по-късно почти сигурно към тази компания ще се присъедини и още поне един южноамериканец, привлечен от Бразилия или Колумбия./ „Тема спорт“