На 42 години Георги Петков отказал да е национал!

0
levski slaviq 312
-

Георги Петков е отклонил оферта отново да бъде национал на България. Въпреки че е на 42 години, стражът се слави като най-колоритния и добър вратар в Първа професионална лига. В последните седмици националният селекционер Петър Хубчев е разговарял със стража на Славия, за да разбере намеренията му. Петков е бил категоричен, че времето му в националния отбор на България отдавна е отминало, пишат колегите от „Труд“. Стражът обаче е титуляр в своя Славия и има най-голяма заслуга за спечелването на Купата на България срещу Левски през май. Треньорът на „белите“ Златомир Загорчич предпочита Петков вместо младия грък Антонис Стергиакис.

В периода 2005 – 2009 година ветеранът има 18 мача за националния отбор. И получи култовия прякор от Димитър Пенев преди един от мачовете – Жоро Вратаря. В момента титуляр в националния тим е Пламен Илиев, който играе за румънския Астра. Резерва му бе Божидар Митрев (Левски), който обаче вече не пази за „сините“ и едва ли ще попадне в списъка на Хубчев.

За първите два мача от дебютния турнир Лига на нациите срещу Словения (6 септември) и Норвегия (9 септември) са обявени имената само на осем легионери. Вероятно останалите ще станат ясни следващата седмица.