На 11-ти ноември честваме 100 години баскетбол у нас

0
basket

Голямото честване на 100 години баскетбол в България ще се състои на 11 ноември. Домакин на церемонията ще бъде хотел „Рамада София Сити Център“ в балната зала „Диамант“, като тържеството ще започне в 19.00 часа. Участие вече са потвърдили генералният секретар на ФИБА Андреас Заклис, генералният секретар на ФИБА Европа Камил Новак, а също и българският екип в световната баскетболна централа в лицето на Иванка Тотева, Коста Илиев и Радмила Василева.
Официални покани от президента на БФБаскетбол Георги Глушков получиха и президентът на страната Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БОК Стефка Костадинова, високопоставени лица от университети в цялата страна.
Поканени са също и настоящи и бивши спонсори, президентите на всички клубове, членове на БФБаскетбол. Важни гости ще бъдат избраните в отборите на десетилетията мъже и жени от 1919 г. досега, изтъкнати треньори, заслужили деятели. Очакват се близо 500 души, отдали живота и усилията си в един или друг момент на любимия спорт. Церемонията ще бъде заключителното от цяла серия събития, проведени през годината, в които баскетболната централа отбеляза големия юбилей.