Моци: Всяка победа дава самочувствие, а тази на „Герена“ още повече! Съвсем различно се играе на изкуствен терен

0
Снимка: ludogorets.com
-
-

Техническият директор на Лудогорец (Разград) Козмин Моци говори пред журналистите преди заминаването на отбора за Дания. Утре от 22:00 часа шампионите излизат за втория си мач в групата на турнира Лига на Конференциите срещу Нордселанд и ще се опитат да прибавят нови точки, които да ги приближат към класиране за елиминациите.

„Доста тежко е, съвсем различно се играе на изкуствен терен. Имаме опит, тъй като играхме на такива. В Хелзинки, във Вилнюс също на изкуствени. Вече трябва да сме по-добре. Те (б.а – Нордселанд) играха срещу един румънски отбор и след този мач чувах лоши неща за терена. Сега ще видим. Трябва да се фокусираме и няма значение какъв е теренът, трябва да победим. Аз просто казвам какво са говорили, но няма друг избор, освен да играем максимално концентрирано“, заяви бившият румънски защитник.

Попитан дали победата с 5:0 над Партизан (Белград) прави датчаните сериозен и тежък противник, той отвърна: „Не трябва да се притесняваме, това е друг мач. С Партизан е било в квалификации, а сега е групова фаза. За нас всяка точка е важна. Надявам се, да се върнем от там с нещо“.

„Футболистите са малко изморени заради натрупалите се много мачове в сгъстен цикъл. До утре вечер да се възстановят и да излязат да дадат максимума от възможностите си. Нямаме нови контузии и се надявам да няма нови до края на първенството“.

Той оцени и положително победата над Левски в последния шампионатен мач. „Нормално е една победа над Левски да дава самочувствие. Всяка победа дава, а тази на Герена още повече“.

И тъй като датският вицешампион няма точки до момента, а Лудогорец е с 3, нов успех може да увеличи сериозно шансовете им за класиране напред.

„Има още 5 мача с утрешния, трябва да гледаме мач за мач и в средата на декември ще видим къде сме“, предпазлив е бившият румънски защитник.