Мотокросистът Дани Цанков ще се бори за Наградата на публиката в „Спортист на годината“

dani tsankov
MX85 - БФМ - РШ Мотокрос, Айтос, Неделя - 6.11.2022 © Copyright: LAP.bg / plamenkodrov@gmail.com / +359884563806
-
-

Младият състезател на „М6 Yamaha рейсинг тийм“ Дани Цанков (МХ 85) беше номиниран в категорията „Награда на публиката“ в 65-то издание на “Спортист на годината на България“. За четвърта поредна година спортните фенове имаха възможност да изберат своя фаворит, който е независим от вота на спортните журналисти.

Освен Дани Цанков в категорията „Награда на публиката“ Топ 3 претенденти при „популярния вот“ за 2022 г. са още скиорът Алберт Попов и баскетболистът Александър Везенков.

През 2022 Дани Цанков освен републиканската титла в МХ 85, спечели едномарковия европейски шампионат „Yamaha cup 85cc“ и завърши на 5-то място с отбора на България в Европейската Купа на нациите по мотокрос, която се проведе в испанския град Талавера де ла Рейна.

Представителите на медиите имаха възможност да дадат своя вот за най-заслужилите родни атлети до 27 декември и така да определят носителите на тазгодишните награди. В единствената официална анкета на спортните журналисти взеха участие 102 представители на медиите от 40 електронни и печатни издания. Официалните резултати ще бъдат обявени на 30 декември 2022 година.

loading...